Huhtikuun kuukauden jäsen - Anne // Member of the month for April - Anne

IMG_3456.jpg

Anne on ansainnut tämän kuun tittelin monestakin syystä!

Ensinnäkään Annen tie ei ole ollut aina mutkaton, matkan varrelle on osunut jos jotakin pientä harmia mikä ei ole ollut omasta tekemisestä kiinni. Mutta ratkaisevaa onkin ollut Annen asenne: Ei "Why me?" vaan "Try me!". Anne ei ole keskittynyt koskaan niihin asioihin mitä hän ei voi tehdä, vaan siihen mitä hän voi tehdä. Tämä asenne onkin Annessa ihailtavaa!

Annen positiivinen asenne ei varmasti ole jäänyt huomaamatta myöskään kanssa treenaajilta. Anne huokuu positiivista energiaa mikä on tarttuvaa. Anne kun on tunnilla on koko porukka aina hieman hilpeämmällä tuulella! Ei voi olla sattumaa.

Nimi / ikä

Anne 62

Mikä oli alkuperäinen tavoitteesi, kun liityit Stadifit:n jäseneksi?

Kokeiltuani vuosien mittaan monia  ryhmäliikuntalajeja ja kuntosalia huomasin, että olinkin yhtäkkiä unohtunut sohvalle pariksi vuodeksi.  StadiFitissä oli 2016 avoimien ovien päivä ja tulin katsomaan mistä oli kyse. Oli aika ryhdistäytyä. Muistan sanoneeni Anskulle, että olen nähnyt kuvia crossfit-treeneistä, ja että se on ihan kauheata, tosi raskasta.

Sen verran olin utelias, että päätin kokeilla lajia. Tavoitteena oli lihaskunnon ja  kestävyyden parantaminen sekä tasapainon ja liikkuvuuden ylläpito. Arvelin, että näistä ominaisuuksista olisi hyötyä sitten, kun olisin vanha. Me 60+ ikäiset crossfittreenaajat ei nimittäin vielä mietitä, miten pääsemme nousemaan tuolilta ylös. Me mietimme miten oppisimme seisomaan käsillä ja mikä olisi seuraava PR - ehkä deadlift?

Liian innokkaan aloituksen jälkeen jouduin pitämään taukoa ja aloittamaan alusta. Tällä kertaa miettien mikä on tasapaino omien taitojen, voimien ja tekemisen halun välillä. Unohtamatta ikää - huomasin, että kyllä sillä sittenkin on merkitystä. Nyt olen noin 1 1/2 vuotta käynyt pari kertaa viikossa crossfit tunnilla ja sen lisäksi tehnyt vaihtelevasti omia treenejä. Myös mobility-tunnit on todella hyviä.

Tarvittaessa olen saanut apua fysioterapiasta.

Mitä tavoitteita olet tähän mennessä saavuttanut ja miten olet päässyt tähän pisteeseen?

Kaikki tavoitteet on saavutettu: kuntotestin (5/2018) mukaan kuntoni vastaa 45-49 vuotiaan naisen kuntotasoa "keskitasoinen". Juhuu! Itse mielelläni mainitsen vain vuoden 45.

Suosittelen muuten, että erityisesti 60+ ikäiset vertaavat omia tuloksiaan kansainvälisiin referensseihin. Siitä saattaa tulla tosi iloiseksi.

Kunto on kohonnut todella nopeasti. Paremmin kuin koskaan ennen, kun miettii kaikkia lajeja, joita olen kokeillut. 

Valmentamisen olen usein kokenut kuin olisin henkilökohtaisen personal trainerin kanssa treenaamassa. "You can do it" - kannustetaan, innostetaan ja välillä sanotaan, että otahan kaikki painot pois.  Kaikista tärkeinpänä asiana pidän sitä, ettei anneta tehdä väärin! Kiitos kaikille coacheille. Ilman teitä en olisi onnistunut.

Treenit on monipuolisia, tehokkaita, usein hauskoja ja myös haastavia. Ne skaalataan eli helpotetaan tarvittaessa juuri minulle sopiviksi. Toisaalta olen usein positiivisesti yllättynyt mitä kaikkea on tullut tehtyä: esim kuperkeikkoja yli 40 vuoden tauon jälkeen. Miettikää. Sitä tuntee samanlaista onnistumisen iloa kuin lapsena, kun oppii jonkun uuden taidon.

Olen oppinut itsestäni sen, että tarvitsen jonkun, joka sanoo mitä tehdään ja sen jälkeen vahtii kuinka teen sen. Itse treenatessani teen tehokkaana päivänä max 40 - 50%  siitä mitä teen ohjatulla tunnilla. 

Hyvä porukka tekee treeneistä tehokkaat. Kun näkee muiden tekevän parastaan, se tarttuu. Ryhmässä tekee paljon enemmän kuin yksin, se saattaa jopa nostattaa hiukan kilpailuhenkeä. Vaikka väittäisi ettei ole yhtään kilpailuhenkinen :)

On ollut kiva tutustua ihmisiin, joilla on sama harrastus ja päämäärä.

Mitkä ovat seuraavat tavoitteesi?

Pitää kiinni siitä, että kuntoilen säännöllisesti. enkä unohdu enää sohvalle 2 vuodeksi.

Haluan kohottaa kestävyyttä edelleen. 

Deadliftiin 5 kg lisää ja olisin tasolla "advanced" kansainvälisellä tasolla. 

Knees to elbows on tosi lähellä - seuraavana T2B. 

Käsillä seisonta seinää vasten olisi kiva ylläri. 

Ja tietenkin se monen (naisen) yhteinen unelma - edes 1 pull up ilman kumppareita.


Member of the month for April - Anne

There are so many reasons why Anne is worthy of the title of Member of the month!

First of all, not all days have been a smooth sailing for Anne. There have been several little bumps on the road for her that she couldn't have predicted. But it's not that much about those little difficulties on the way, but how she has approached them. Her attitude towards those challenges has always been "Try me!" not "Why me?". And that attitude is something we could all learn from!

Anne's positive attitude has surely not got unnoticed by her fellow athletes. She radiates positive energy which is contagious. When Anne is around, somehow the whole atmosphere is a little more cheerful. Cannot be just a matter of coincidence!

First name / Age

Anne 62

What was your initial goal when you joined Stadi Fit?

After years of doing different group classes and trying gym training, I finally realised that instead of training, I had spent nearly two years just lying on the sofa. It was 2016 when I got to know Stadifit, when they had an open house and I was there trying CrossFit. It was my time to shape up. I remember telling Ansku, that I had seen pictures of CrossFit trainings and it looked horrible, too heavy.

Anyhow I was too curious to not to give it a try. My goal was to build muscles, improve my endurance and maintain balance and mobility in a level I was. I was sure I would benefit from those when I’m old. When you are 60+ years old, you are not thinking how to get up from a chair, you think how you would be able to do handstands or what would be your next PR - maybe Deadlift?

However my beginning at Stadifit was a bit too heavy - I was too excited. I needed to take a break and start over after a while. This time keeping the balance between my skills, strength and will in mind. Also not forgetting the age - apparently it matters. 1,5 years I have been going to CrossFit classes two times a week and occasionally doing some own workouts. Mobility classes has also been very good!

When needed, I have also visited a physiotherapist.

What goals have you already reached and how have you gotten where you are at now?

All my goals have already been reached: according to a fitness test, my condition is same as an average 45-49 years old woman. Yeehaa! Although when speaking about it I always mention only the age 45.

Btw, I recommend that especially 60+ years old women would compare their own results to international references. They may be happy with the results.

My condition has been rising extremely fast. Better than ever, when thinking of all the sports I have been doing during these years.

Coaching in classes is almost the same as training with a personal trainer. “You can do it” - here you get encouraged, inspired and sometimes they also tell you to take all your weights away. The most important though is that no one let you do anything wrong! Thanks for all the coaches. Without you I couldn’t have made it this far.

Workouts are versatile, effective, often fun and also challenging. They are always scaled, if necessary, to fit my skills. On the other hand, I have often positively surprised by everything I have done: for example, forward rolls after more than 40 years. Think about that! You feel like a child when you learn a new skill.

What I've learned about myself is that I need someone who says what to do and then watching how I do it. When I train myself on an effective day, I do max 40 - 50% of what I do in a class.

A good community makes the workouts so effective. When you see others doing their best, it affects you. In the group you do much more than alone, it may even raise a small competition - also between the non-competitive ones. :)

It has been amazing time to get to know like-minded people with the same goal.

What are your next goals?

Keep on working out regularly and not going back to the sofa for 2 years.

I want to further increase my endurance.

5 more kilos into the deadlift - then I’d be internationally at an advanced level.

Knees to elbows is so close - next up T2B.

Handstands would be a nice surprise.

And of course the dream many (women) has - at least 1 pull up without a rubber band.

Lisa Koivunen